
29 C.F.R. § 1926.1434
Equipment modifications.

(a) Modifications or additions which affect the capacity or safe operation of the equipment are prohibited
except where the requirements of paragraphs (a)(1), (a)(2), (a)(3), (a)(4), or (a)(5) of this section are met.

(1) Manufacturer review and approval. (i) The manufacturer approves the modifications/additions in writing.

(ii) The load charts, procedures, instruction manuals and instruction plates/tags/decals are modified as
necessary to accord with the modification/addition.

(iii) The original safety factor of the equipment is not reduced.

(2) Manufacturer refusal to review request. The manufacturer is provided a detailed description of the proposed
modification/addition, is asked to approve the modification/addition, but it declines to review the technical
merits of the proposal or fails, within 30 days, to acknowledge the request or initiate the review, and all of the
following are met:
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