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40 C.F.R. § 310.14

Must | try to recover my costs from those potentially responsible for
the emergency?

Yes. Before applying for reimbursement from EPA, you must try to recover your costs from all known potentially
responsible parties (PRPs). After you ask them for payment, you should give PRPs 60 days either to pay you,
express their intent to pay you, or indicate willingness to negotiate. You must also try to get reimbursed by other
sources (for example, your insurance company or your state). If you are not successful, you must certify on your
reimbursement application that you made a good-faith, reasonable effort to recover your costs from other
sources before applying to EPA. If you recover any portion of the costs from these sources after you receive
reimbursement from us, you must return the recovered amount to EPA.

This document is only available to subscribers. Please log in or purchase access.

Purchase Login

Copyright © 2024 by Society of Corporate Compliance and Ethics (SCCE) & Health Care Compliance Association (HCCA). No claim to original US
Government works. All rights reserved. Usage is governed under this website’s Terms of Use.

-1-


https://compliancecosmos.org/must-i-try-recover-my-costs-those-potentially-responsible-emergency
https://corporatecompliance.org/CCEM
https://compliancecosmos.org/user/login
https://www.hcca-info.org/terms-use
https://www.hcca-info.org/terms-use

	40 C.F.R. § 310.14
	Must I try to recover my costs from those potentially responsible for the emergency?
	This document is only available to subscribers. Please log in or purchase access.



