
40 C.F.R. § 1051.301
When must I test my production-line vehicles or engines?

(a) If you produce vehicles that are subject to the requirements of this part, you must test them as described in
this subpart, except as follows:

(1) Small-volume manufacturers may omit testing under this subpart.

(2) We may exempt engine families with a projected U.S.-directed production volume below 150 units from
routine testing under this subpart. Request this exemption in your application for certification and include
your basis for projecting a production volume below 150 units. We will approve your request if we agree that
you have made good-faith estimates of your production volumes. Your exemption is approved when we grant
your certificate. You must promptly notify us if your actual production exceeds 150 units during the model year.
If you exceed the production limit or if there is evidence of a nonconformity, we may require you to test
production-line engines under this subpart, or under 40 CFR part 1068, subpart E, even if we have approved an
exemption under this paragraph (a)(2).
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