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40 C.F.R. §1051.20

May | certify a recreational engine instead of the vehicle?

(a) You may certify engines sold separately from vehicles in either of two cases:

(1) If you manufacture recreational engines but not recreational vehicles, you may ask to certify the engine
alone. In your request, explain why you cannot certify the entire vehicle.

(2) If you manufacture complete recreational vehicles containing engines you also sell separately, you may ask
to certify all these engines in a single engine family or in separate engine families.

(b) If you certify an engine under this section, you must use the test procedures in subpart F of this part. If the
test procedures require vehicle testing, use good engineering judgment to install the engine in an
appropriate vehicle for measuring emissions.
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